Zsarnóczky Zsanett

Minden hétfőn 10 órakor klasszikus Nia, 11:30-kor hordozós Nia. Bejelentkezés: niazsanett@gmail.com

img_2682_kicsi

A Niával az első találkozásom kb. 5 éve volt. Hónapokig alkalmi találkáink voltak (Nia órák, amiken résztvettem), tánc és az a felejthetetlen, mai napig előhívható,  lebegő, energiától kicsattanó érzés, amivel a találkáink után tértem haza.
Az igazi elköteleződést a  gyermekem születése után időszak (2014 vége-2015 eleje) hozta számomra, amikor kétségbeesetten  kerestem  olyan táncos mozgásformát, ami feltölt, erőt ad, ugyanakkor megnyugtat és kiegyensúlyoz. ’’A Nia, a Nia’’ szólt nagyon erősen a belső hang, ’’az mennyire jót tett nekem anno’’.  Hiába kerestem Nia órákat Szófiában, Bulgáriában ahol akkor családommal éltem, Nia még nem volt ott elérhető. Egyetlen lehetőségem  az volt, hogy 2015-ben Budapesten, Helen Terry szárnyai alatt fehér öves tanárrá képezzem magam és vigyem magammal Bulgáriába a Niát. És én vittem és csak táncoltam, táncoltam, egyedül, másokkal, babahordozóval…bárhogy és bárhol!

Amikor Niát táncolok felfrissül a testem, megpihen az elmém, az érzelmeim egyensúlyba kerülnek és igazán önmagam lehetek. Az érzékeimre hallgatva figyelem testem jelzéseit, játszom az érzelmeimmel és mozdulataimat kreativitás hatja át. Egy Nia órán én vagyok a parkett királynője és alattvalója, harcosa és papnője, gyógyítója és gyógyulásra vágyója, tanára és diákja és csak fürdök, fürdök abban a fesztelen örömben, amit a mozgás és a tánc jelent számomra.

Ma már Budapesten élek és magyar, ill. angol nyelven adok órákat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Share on TumblrPin on Pinterest