Browse By

Brezina Kinga

Kedden és csütörtökön 18:00-19:00-ig, szombaton 8-9-ig klasszikus Nia.

 

2008-ban találkoztam a Niával,  az egykori Aranybuddhában, a kilencedik kerületben, ott láttam kiírva, fogalmam sem volt róla, hogy mi az, de azonnal ki akartam próbálni: tetszett a név, hogy “Nia”. Nem sokkal később lettem várandós a kisebbik fiammal, és  ezzel együtt jött egy érzés, hogy táncolni szeretnék, a Nia pedig egy táncos mozgás. Végül a kisebbik fiam születése után jutottam el egy Nia órára, és örökre ott is ragadtam. Először mentem heti egyszer, azután kétszer, Molnár Angihoz, majd háromszor, négyszer, Angi mellett Hriczu Andihoz.

2010-ben lettem fehér, 2012-ben kék, 2016-ban barna, majd 2017-ben fekete öves, 2018-ban First Degree Black Belt Nia tanár, 2014-ben  Nia 5 Stages tanár a mesterem, Helen Terry vezetésével. 2015-ben Debbie Rosas-nál, a Nia alapítójánál végztem el a Nia Moving To Heal tanári tréninget, ugyanebben az évben vele a Nia FreeDance képzést. A Nia olyannyira sajátom, hogy amikor egy volt egyetemi csoporttársam eljött egy órámra és utána beszélgettünk egyszer csak azt mondta nekem: “Kinga, én azt hittem, ezt te találtad ki, mert te mindig így táncoltál.”

2023 óta Nia tréner vagyok és Nia tanár képzéseket tartok magyar és angol nyelven.

2014 óta Palást foglalkozásokat tartok, ahol a test bölcsességét és a megtartó közösség erejét hívjuk segítségül, hogy traumáinkat, érzelmi blokkjainkat, elakadásainkat oldjuk.

A felismerés, amit a testemen és a Nián keresztül kaptam, az az volt, hogyha törődöm vele, tisztelem, szeretem, figyelek rá, akkor rengeteg tudást, örömet fed fel előttem, amelyek által én és a világom is meg tud változni. Abban a kegyelmi helyzetben vagyok, hogy Niázni általában már olyanok jönnek el, akik keresnek, akik nem félnek már sem a változástól, sem a változtatástól. Nem hangzik idegenül számukra, ha azt mondom, hogy az öröm az nem egy érzés, hanem választás kérdése.

www.brezinakinga.hu

Rádió interjú.

TedXTalk

Kérdezz bátran: niakinga@gmail.com