Browse By

Brezina Kinga

Kedden és csütörtökön 18:00-19:00-ig, szombaton 8-9-ig klasszikus Nia.

 

2008-ban találkoztam a Niával,  az egykori Aranybuddhában, a kilencedik kerületben, ott láttam kiírva, fogalmam sem volt róla, hogy mi az, de azonnal ki akartam próbálni: tetszett a név, hogy “Nia”. Nem sokkal később lettem várandós a kisebbik fiammal, és  ezzel együtt jött egy érzés, hogy táncolni szeretnék, a Nia pedig egy táncos mozgás. Végül a kisebbik fiam születése után jutottam el egy Nia órára, és örökre ott is ragadtam. Először mentem heti egyszer, azután kétszer, Molnár Angihoz, majd háromszor, négyszer, Angi mellett Hriczu Andihoz.

2010-ben lettem fehér, 2012-ben kék, 2016-ban barna, majd 2017-ben fekete öves, 2018-ban First Degree Black Belt Nia tanár, 2014-ben  Nia 5 Stages tanár a mesterem, Helen Terry vezetésével. 2015-ben Debbie Rosas-nál, a Nia alapítójánál végztem el a Nia Moving To Heal tanári tréninget, ugyanebben az évben vele a Nia FreeDance képzést. A Nia olyannyira sajátom, hogy amikor egy volt egyetemi csoporttársam eljött egy órámra és utána beszélgettünk egyszercsak azt mondta nekem: “Kinga, én azt hittem, ezt te találtad ki, mert te mindig így táncoltál.”

2014 óta Palást foglalkozásokat tartok, ahol a test bölcsességét és a megtartó közösség erejét hívjuk segítségül, hogy traumáinkat, érzelmi blokkjainkat, elakadásainkat oldjuk.

A felismerés, amit a testemen és a Nián keresztül kaptam, az az volt, hogyha törődöm vele, tisztelem, szeretem, figyelek rá, akkor rengeteg tudást, örömet fed fel előttem, amelyek által én és a világom is meg tud változni. Abban a kegyelmi helyzetben vagyok, hogy Niázni általában már olyanok jönnek el, akik keresnek, akik nem félnek már sem a változástól, sem a változtatástól. Nem hangzik idegenül számukra, ha azt mondom, hogy az öröm az nem egy érzés, hanem választás kérdése.

www.brezinakinga.hu

Rádió interjú.

TedXTalk

Kérdezz bátran: niakinga@gmail.com