Browse By

Rebényi Viktor

teacher-viktor

Rebényi Viktor néven láttam meg a napvilágot jó sok évvel ezelőtt. Én is azon kevesek közé tartozom, akik teljesen véletlenül kerültek a táncosok világába. Fiatal suhanc koromban minden szabadidőmet a focinak áldoztam, bár a zenét már akkor is imádtam. Ha diszkóba mentünk nem az a pulton könyöklős fajta voltam, inkább “táncoltam” egész este, már ha azt annak lehetett nevezni.

Aztán jött a 2010-es év, amikor is egy gyerekkori lány barátom felhívott, hogy a lagzira készülvén csoportosan szeretnének társastáncot tanulni, de az egyik lánynak nincs párja, kellene egy balek, aki bevállalja, na ez voltam én. 🙂

Hosszas gondolkodás után belevágtam, így kötött ki a csoport Bingónál. Nem sokkal később nagy hévvel meséltem a főnökömnek, hogy elkezdtem társastáncot tanulni, amire az volt a válasz, hogy jó-jó, de a salsát ismerem-e. Azt sem tudtam, hogy mi az, ezért rábeszélt, hogy menjek le vele egy buliba és nézzem meg, hogy mi is az a salsa. A hely nem is lehetett más, mint a Szilvuplé.

Azonnal megfogott a légkör és a hangulat, tudtam, hogy nekem ez kell és a következő héten már be is iratkoztam egy kezdő órára, ahol Karesz (Baráth Károly) és Verocs (Borza Veronika) tanított. Egy fél évvel később már Karesznél és Verocsnál vettem magánórákat, majd egy újabb félév elteltével bekerültem a fellépő csapatba. Talán ez volt az a pont, ahol úgy gondoltam, hogy komolyabban is szeretnék foglalkozni a tánccal.

Egy évvel később, egy parkolóban zajló beszélgetés után döntöttem el, hogy kipróbálnám magam salsa tanárként is. Az egyik Cafe Puerto buli után hazafelé menet egy lány barátomnak mutattam meg a parkolóban egy figurát a kérésére (salsa figurát! :)) és éppen akkor ment hazafelé Dénes (Galambos Dénes – DJ Dee) is, aki a látottak után megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem tanítani, majd egy fél órás eszmecserét követően eldöntöttem, hogy belevágok. Fél évvel később már junior tanár (segítő, asszisztens, kistanár) voltam, majd egy újabb félév elteltével tanár lettem.

Egy év tanítást követően a sors úgy hozta, hogy tánciskolámmal elváltak útjaink, majd több mint fél évvel később Veroccsal és Nikivel megalapítottuk az Evidance4you tánciskolát. Az évek során sokat tanultam Verocstól, Julcsitól, Karesztől, Tibitől, Atesztól és Dénestől, nekik ezúton is köszönök mindent. Az elmúlt években lehetőségem volt tanulni a legnagyobbaktól is: Yanek Revilla, Alberto Valdes, Yoannis Tamayo, Tomasito Santamaria.